EEN REIS NAAR BILBAO

EEN REIS NAAR BILBAO

Ja, vandaag nemen we je mee uit La Rioja om een van de meest emblematische steden in Baskenland te bezoeken, en hiervoor raden we een uitstapje naar Bilbao aan.

Wees niet bang, Bilbao ligt op slechts 1 uur rijden van Haro via de AP 68 dus als je ’s ochtends vroeg uit Haro vertrekt, kun je de hele dag genieten van een stad met vele charmes zoals Bilbao.

Laten we beginnen!

Een van de meest aanbevolen bezoeken tijdens onze reis naar Bilbao is het Guggenheim Museum, geopend in 1997 en ontworpen door Frank Gehry. Op het eerste gezicht vallen de gebogen vormen van het museum op, die van kleur veranderen afhankelijk van het licht dat op de gevel wordt geprojecteerd.

De oude wijk van Bilbao is ideaal om door de straten te slenteren en te genieten van de charmes, ook wel bekend als de wijk van de Zeven Straatjes. Typisch zijn de glazen balkons van de balkons die het een charmante uitstraling en persoonlijkheid geven.

La Alhóndiga is een multifunctioneel centrum waar je bioscopen, restaurants of explosiezalen kunt vinden. Het is een eigenaardig gebouw met 43 zuilen binnenin die het anders maken dan de rest.

Als je honger krijgt, kijk dan niet verder dan de oude wijk en ga naar de verschillende tavernes en bars die typisch zijn voor de stad om heerlijke pinchos (tapas) te proeven, vergezeld van een grote verscheidenheid aan wijnen.

De markt van La Ribera is een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen. Het is de grootste overdekte markt van Europa waar je een grote verscheidenheid aan verse en lokale producten uit Baskenland vindt. Er is ook een restaurantgedeelte waar je de lokale gastronomie kunt proeven.

Aan de andere kant, als we de kabelbaan nemen, komen we aan bij het uitkijkpunt van de berg Artxanda waar we kunnen genieten van het beste uitzicht over de stad en de meest karakteristieke gebouwen kunnen zien.

We weten dat we veel bezienswaardigheden hebben weggelaten, van het Arriaga Theater, het Plaza Nueva, het Museum voor Schone Kunsten of de Kerk van San Antón, maar we laten het aan jou over om je reis naar Bilbao te plannen.

Recent Posts
VOIE VERTE DE L`OJA