BEZOEK AAN DE GROT VAN DE 100 PILAREN

Als volgers van onze blog weten jullie dat we graag vertellen over bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je reis naar La Rioja en vandaag gaan we het hebben over een bezoek aan de Cueva de los 100 pilares in Arnedillo.

De Cueva de los 100 pilares is een grot die midden in de kleiachtige rots rond de stad Arnedo is uitgegraven. En tussen de kilometers aan grotten is de Cueva de los 100 pilares (Grot van de 100 pilaren) een grottencomplex dat bestaat uit galerijen en grotten die grote mysteries over hun oorsprong verbergen.

De grot bevindt zich in de Cidacos Vallei en de oorsprong gaat terug tot de Middeleeuwen. Men denkt dat de belangrijkste functie van de grot was om bescherming te bieden tegen de onveiligheid die in die tijd heerste. De imposante pilaren ondersteunen de plafonds van de grot en de functie van deze galerijen zou ook een religieuze grondslag kunnen hebben, hoewel dit niet is bevestigd.

Er moet worden opgemerkt dat het mogelijk is om de Grot van de 100 Zuilen te bezoeken en je kunt een kaartje krijgen bij het VVV-kantoor in Arnedo. Het is zonder twijfel een sterk aanbevolen bezoek voor het hele gezin dat je niet onverschillig zal laten.

Zoals we je vertellen is het het beste om een reis vanuit Haro te maken om het te bezoeken. Met de auto heb je ongeveer een uur de tijd en we raden je aan om het bezoek af te ronden met een gastronomische ervaring van het gebied en een geweldige dag af te sluiten.

Of, op de terugweg naar Haro, kun je de middag doorbrengen in LogroƱo, dat halverwege Arnedo en Haro ligt, jezelf verliezen in het winkelcentrum van de stad en waarom de dag niet afsluiten met een wandeling door de tavernes van Calle Laurel.

Recent Posts