GROENE ROUTE VAN DE OJA

 

Als we het hebben over wat er te doen is in La Rioja, is het eerste waar we aan denken een bezoek aan Rioja-wijnhuizen of genieten van de rijke gastronomie van La Rioja, maar vandaag gaan we het hebben over een activiteit in de buitenlucht om te genieten van de aangename en prachtige landschappen van La Rioja, waarbij we ons richten op de Groene Route van de Oja.

Vanwege de Covidepandemie genieten steeds meer mensen van de natuur en wandelen ze in de buitenlucht en daarom stellen we een excursie voor langs de oevers van de Ebro over het pad van de oude route die de smalspoorlijn vroeger door La Rioja volgde.

De route is 28 kilometer lang en begint bij het station van Casalarreina en eindigt bij het station van Ezcaray. Een verblijf in ons appartement in Haro is dus een ideaal startpunt voor deze excursie door La Rioja die we voorstellen.

Het zou erg lang worden om de hele route in detail te beschrijven, dus we geven je verschillende bezienswaardigheden zodat je een idee krijgt van de route en waar deze naartoe gaat: Haro, Casalarreina, Castañares de Rioja, Bañares, Santo Domingo de la Calzada, Santurde station, San Asensio los Cantos, Ojacastro en tot slot Ezcaray.

Het is een zeer aan te raden route om te voet te doen, voor de avonturiers, of op de fiets om sneller te gaan. De lente en de herfst zijn ideale periodes om de groene route van de Oja rivier te doen, omdat de temperaturen dan draaglijker zijn. Vergeet niet om comfortabele schoenen te dragen, want er zijn geasfalteerde stukken gecombineerd met onverharde paden.

In Spanje vinden we verschillende groene routes en zonder twijfel is de Oja groene route een van de beste manieren om het land van La Rioja in te trekken.

Zoals we altijd zeggen, je kunt rekenen op onze flat in Haro en we zullen je informeren over alle details van de excursie en andere activiteiten in La Rioja.

Recent Posts